31. 8. 2016

Viedenská roštenka

300 g  zadného hovädzieho mäsa (roštenky)., 30 g slnečnicového oleja, 10 g masla., mleté čierne korenie., 10 g hladkej múky., 1 veľká cibuľa., 1/2 dl vývaru alebo horúcej vody., soľ.,
Mäso z nízkej roštenky pokrájame cez vlákna na hrubšie plátky, zľahka naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na dobre rozohriatom tuku. Olej opatrene zlejeme na inú panvicu. Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame na kolieska, ktoré na oleji opražíme do zlatožlta. Výpek (bez oleja) z prvej panvice zaprášime múkou, zamiešame, popražíme, pridáme maslo a povaríme. Zalejeme roštenky na tanieri a navrch uložíme opraženú cibuľu. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 1938 kJ – 463 kcal., B – 31,0 g., T – 35,0 g., S – 6,0 g)

Žiadne komentáre: