300
g zadného hovädzieho mäsa (roštenky)., 30 g slnečnicového
oleja, 10 g masla., mleté čierne korenie., 10 g hladkej múky., 1
veľká cibuľa., 1/2 dl vývaru alebo horúcej vody., soľ.,
Mäso
z nízkej roštenky pokrájame cez vlákna na hrubšie plátky,
zľahka naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a z oboch
strán opečieme na dobre rozohriatom tuku. Olej opatrene zlejeme na
inú panvicu. Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame na kolieska,
ktoré na oleji opražíme do zlatožlta. Výpek (bez oleja) z prvej
panvice zaprášime múkou, zamiešame, popražíme, pridáme maslo a
povaríme. Zalejeme roštenky na tanieri a navrch uložíme opraženú
cibuľu. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 1938 kJ – 463 kcal., B – 31,0 g., T – 35,0
g., S – 6,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára