200
g teľacej pečene., 1 lyžica oleja., 1 kyslé jablko., mleté
čierne korenie., karí., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Pečeň
pokrájame na plátky, posypeme korením a na rozohriatom oleji z
oboch strán sprudka opečieme. Vyberieme na teplý tanier. Na
panvici s tukom, v ktorom sme opiekli pečeň, podusíme jablko
(alebo iné ovocie), pokrájané na hrubšie plátky, tak, aby sa
nerozpadli. Porcie kladieme na teplý tanier a posolíme. Na plátok
pečene dáme plátok jablka a ozdobíme zelenou petržlenovou
vňaťou, posekanou nadrobno. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.
Podávame s vyprážanými zemiakmi alebo so zemiekovou kašou a s
hlávkovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 804 kJ – 192 kcal., B – 18,5 g., T – 10,0 g.,
S – 7,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára