31. 8. 2016

Teľacia pečeň s jablkom na korení

200 g teľacej pečene., 1 lyžica oleja., 1 kyslé jablko., mleté čierne korenie., karí., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Pečeň pokrájame na plátky, posypeme korením a na rozohriatom oleji z oboch strán sprudka opečieme. Vyberieme na teplý tanier. Na panvici s tukom, v ktorom sme opiekli pečeň, podusíme jablko (alebo iné ovocie), pokrájané na hrubšie plátky, tak, aby sa nerozpadli. Porcie kladieme na teplý tanier a posolíme. Na plátok pečene dáme plátok jablka a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. Podávame s vyprážanými zemiakmi alebo so zemiekovou kašou a s hlávkovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 804 kJ – 192 kcal., B – 18,5 g., T – 10,0 g., S – 7,0 g)

Žiadne komentáre: