150
g predného hovädzieho mäsa., 1/2 menšej cibule., 1/2 menšej
zeleninovej papriky., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50 g
strúhanky., 1/2 vajca., mleté čierne korenie., mletá rasca.,
hladká múka na obalenie guliek., 2 lyžice slnečnicového oleja, 2
lyžice vody., soľ.,
Omáčka: 1/2
menšej cibule., 1/2 zeleninovej papriky., 2 lyžice rajčiakového
pretlaku. 3 lyžice bieleho vína., mleté čierne korenie., pár
kvapiek neenergetického umelého sladidla (podľa chuti)., voda.,
soľ.,
Umyté
mäso pokrájame a na mäsovom mlynčeku dva razy zomelieme. Aby bolo
mäso krehké a lahodné, musíme mäsovú masu dobre miešať asi 10
minút a po malých dávkach postupne pridávať studenú vodu.
Nakoniec pridáme zomletú cibuľu, zeleninovú papriku, rajčiakový
pretlak a strúhanku, posolíme a ešte dobre premiešame. Tvoríme
guľky, ktoré obalíme v múke a v oleji rýchlo opražíme do
zlata. Guľky z oleja vyberieme. Do oleja pridáme zomletú cibuľu,
zeleninovú papriku a ďalšie suroviny na omáčku, premiešame,
vložíme do nej guľky a prikryté dusíme 30 inút. Podávame s
dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1537 kJ – 367 kcal., B – 21,0 g., T – 19,0
g., S – 28,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára