30. 8. 2016

Hrušky s kakaovým krémom

1 veľká hruška., 2 dl egalizovaného mlieka., 10 g maizeny., 1 lyžička kakaa., asi 6 – 8 kvapiek tekutého neenergetického sladidla.,
Ošúpanú hrušku rozkrojíme po dĺžke napoly, vyrežeme jadrovník a uvaríme na mäkko. Tri štvrtiny mlieka necháme zovrieť a zavaríme doň za stáleho miešania maizenu s kakaom, ktoré sme zamiešali do zvyšnej štvrtiny mlieka, a pridáme podľa chuti tekuté neenergetické umelé sladidlo. Miešame, až trochu vychladne, a ešte teplým krémom zalejeme polovice hrušiek, ktoré sme položili na porcelánové alebo sklené tanierik. Konce hrušiek necháme holé bez krému. Možno použiť aj zavarené hrušky.

(2 porcie / 1 porcia 440 kJ – 105 kcal., B – 4,0 g., T – 2,7 g., S – 17,2 g)

Žiadne komentáre: