1
veľká hruška., 2 dl egalizovaného mlieka., 10 g maizeny., 1
lyžička kakaa., asi 6 – 8 kvapiek tekutého neenergetického
sladidla.,
Ošúpanú
hrušku rozkrojíme po dĺžke napoly, vyrežeme jadrovník a uvaríme
na mäkko. Tri štvrtiny mlieka necháme zovrieť a zavaríme doň za
stáleho miešania maizenu s kakaom, ktoré sme zamiešali do zvyšnej
štvrtiny mlieka, a pridáme podľa chuti tekuté neenergetické
umelé sladidlo. Miešame, až trochu vychladne, a ešte teplým
krémom zalejeme polovice hrušiek, ktoré sme položili na
porcelánové alebo sklené tanierik. Konce hrušiek necháme holé
bez krému. Možno použiť aj zavarené hrušky.
(2
porcie / 1 porcia 440 kJ – 105 kcal., B – 4,0 g., T – 2,7 g., S
– 17,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára