2
vajcia., 80 g hrubej múky., 40 g maizeny., 40 g sorbitu., 30 g
rastlinného tuku., 10 g kakaa., 1/4 lyžičky prášku do pečiva.,
50 g vody., 1 kopcovitá lyžička mletej škorice., na hrot noža
kardamónu (ak nemáme, môže sa vynechať)., 3 mleté klinčeky.,
asi 4 kvapky tekutého neenergetického umelého sladidla., soľ.,
Tuk
vymiešame do peny so sorbitom, pridáme žĺtky, spolu ušľaháme,
primiešame vodu, kakao, škoricu, kardaón, klinčeky, na hrot noža
soli, podľa chuti prisladíme tekutým neenergetickým umelým
sladidlom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a striedavo s preosiatou
múkou spolu s práškom do pečiva a maizenou zľahka vmiešame do
masy a vylejeme do vymastenej menšej telonovej formy (ak nie je
teflonová, treba formu vysypať hrubou múkou) a v dobre vyhriatej
rúre pečieme asi 15 minút. Upečené pokrájame. Môžeme ozdobiť
šľahačkou alebo posypať sorbitom.
(8
porcie / 1 porcia 532 kJ – 127 kcal., B – 3,5 g., T – 4,9 g., S
– 17,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára