250
g teľacieho mäsa, 2 lyžice slnečnicového oleja., 10 g múky., 1
lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1 kyslé jablko., 3
kvapky neenergetického sladidla., 2 lyžičky tlčenej rasce., vývar
z kostí alebo voda., soľ.,
Z
umytého a osušeného mäsa nakrájame kocky s hranou asi 2 cm a
vložíme do horúceho oleja, kde ich popražíme 10 minút.
Posolíme, pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku,
rozmiešame a zalejeme vývarom z kostí alebo vodou. Jablko šúpeme,
odstránime jadrovník, rozdelíme na štvrtky a z nich nakrájame
tenké plátky. Pridáme k mäsu, osladíme, pridáme rascu a
prikryté dusíme 40 minút. Podávame s varenými zemiakmi a s
hlávkovým alebo zeleninovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 1185 kJ – 283 kcal., B – 28,4 g., T – 14,2
g., S – 10,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára