300
g teľacieho mäsa zo stehna., 20 g šunky., 10 g oleja., 10 g
masla., 5 g hladkej múky., mleté čierne korenie., vývar z kostí
alebo voda., soľ.,
Umyté
a osušené mäso pokrájame naprieč vlákna na malé rezne (na 1
porciu počítame 2 rezne približne po 75 g). Posolíme, okoreníme,
poprášime múkou a na oleji sprudka opečieme na teflonovej panvici
do zlata, z každej strany asi po 3 minúty. Olej zlejeme, pridáme
maslo a ešte opekáme z každej strany po 1/2 minúte. Rezne
vyberieme, výpek zalejeme vývarom alebo horúcou vodou a povaríme.
Mäkké ozdobíme plátkom šunky a na tanieri polejeme šťavou.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 1066 kJ – 254 kcal., B – 35,0 g., T – 11,3
g., S – 0,8 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára