40
g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá)., 50 g koreňovej
zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 60 g hovädzej alebo teľacej
pečene., 20 g cibule., 5 g stolového oleja., 1/2 vajca., 20 g
strúhanky., majorán., mleté čierne korenie., zelená petržlenová
vňať., voda., soľ.,
Umyté
mäso v celku vložíme do studenej posolenej vody a necháme variť.
Asi po hodine varu pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú
zeleninu a varíme ďalej na miernom ohni, až kým všetko nezmäkne.
Očistenú a umytú pečeň zomelieme, posolíme, pridáme pol vajca,
cibuľu pokrájanú nadrobno a spenenú na oleji, strúhanku,
majorán, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať,,
posekanú nadrobno, a dôkladne premiešame. Rukami alebo dvoma
lyžičkami sformujeme knedličku. Hodíme ju do vriacej
polievky a varíme 5 – 6 minút. Ak sa rozvára, pridáme do masy 1
lyžicu krupice, keď je pritvrdá, miešame do nej trochu strúhanky.
Potom z masy sformujeme ostatné knedličky a varíme ich 5 – 6
minút vo vriacej polievke. Uvarené hovädzie mäso môžeme tiež
zomlieť a primiešať k zomletej pečeni, alebo ho skonzumovať
osobitne so zeleninou.
(2
porcie / 1 porcia 688 kJ – 164 kcal., B – 12,2 g., T – 6,3 g.,
S – 13,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára