300
g sviečkovice., 100 g teľacích alebo bravčových kostí., 60 g
bravčovej masti., 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., 1/2
lyžičky hladkej múky., 1 cibuľa., 4 lyžice leča., 200 g
zemiakov., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 50 g šampiňónov
alebo čerstvých húb., 50 g špargle (čerstvej alebo z konzervy).,
2 lyžice sterilizovaného hrášku., 20 g masla., voda., soľ.,
Na
polovici masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú
sladkú červenú papriku a rajčiakový pretlak, zalejeme vriacou a
povaríme. Kosti rozsekáme nadrobno, pridáme do paprikového
základu, posolíme a zalejeme vodou tak, aby boli celkom zakryté.
Varíme asi 40 minút. Potom kosti vyberieme a šťavu precedíme cez
sito. Sviečkovicu nakrájame na rezy s hmotnosťou asi 75 g, trochu
naklepeme, posolíme, poprášime múkou a opečieme na masti.
Opečené kladieme do pripravenej paprikovej šťavy, pridáme lečo,
predtým podusené na masle a udusené huby. Vo výpeku zo
sviečkovice opečieme zemiaky varené v šupke a pokrájané na
plátky, podľa chuti ich posolíme. Na plytkú misu uložíme mäso,
prelejeme ho šťavou s lečom a s hubami. Povrch mäsa ozdobíme
prihtiarou špargľou a hráškom poduseným na masle. Zemiaky
podávame osobitne.
(2
porcie / 1 porcia 2211 kJ – 528 kcal., B – 35,0 g., T – 30,0
g., S – 29,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára