30. 9. 2016

Plnená hlávková kapusta

4 kapustné listy, 600 g hlávkovej kapusty, 300 g bravčového mäsa, 100 g ryže, vajce, cibuľa, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, 60 g údenej slaniny, 40 g cibule, mletá červená paprika, soľ, 150 g zemiakov, rasca, ocot, 10 g cukru
Umyté kapustné listy dáme na site nad parou, aby zmäkli. Mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme. Pridáme vajce, soľ, korenie, udusenú ryžu a spolu dobre premiešame. Plnku rozdelíme na listy, ktoré stočíme. Konce zatlačíme, aby bola plnka dobre zabalená. Na pokrájanej rozoraženej slanine zapeníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme červenú papriku, kapustu pokrájanú na rezance a naplnené listy. Podlejeme vriacou vodou, posolíme, pridáme rascu a prikryté dusíme. Keď je už pokrm udusený, do kapusty postrúhame zemiaky a povaríme. Nakoniec osladíme a okyslíme.

Žiadne komentáre: