500 g hladkej múky, 4 žĺtky, 200 g majonézy, cca 250 ml mlieka, 1 droždie, 6 PL oleja, 8 KL kryštálový cukru, štipka soli,
Plnka – 600 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, citrónová kôra, hrozienka (nemusia byť),
Zmes na potretie – cca 150 g masla, 1,5 dcl rumu,1 vajce,
Mrvenička – cca po 80 g masla, 100 g cukru, 120 g hrubej múky,
Cesto vypracujeme klasickým spôsobom. Najprv do teplého mlieka pridáme cukor, trochu polohrubej múky a droždie. Poriadne vymiešame a necháme vykysnúť. Spracujeme s múkou, žĺtkami, majonézou (nie studenou), mliekom a štipkou soli. Posypeme cez sitko trochou múky, prikryjeme a necháme vykysnúť.
Plnka- Tvaroh, cukor, žĺtok, vanilkový cukor a citrónovú kôru vymiešame. Tvarohová plnka nemá byť riedka.
Z cesta lyžicou odoberáme malé kúsky, plníme ich náplňou, pridáme cca 3 hrozienka a zabalíme ako buchtičku. Potierame rozšľahaným vajcom a posypeme mrveničkou. Pečieme v stredne horúcej rúre. Po upečení potierame zmesou rozpusteného (nie upraženého) masla s rumom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára