29. 9. 2016

Mamina rozprávková torta

100 g polohrubej múky., 5 vajec., 100 g práškového cukru., ½ balíčka prášku do pečiva., 2 lyžice oleja., 1 lyžica vlažnej vody
Krém – džem., 500 ml šľahačkovej smotany., 550 ml mlieka., 1 balíček Zlatého klasu., 150 g kryštálového cukru., 1 balíček vanilínového cukru., 6 lyžičiek želatíny., ovocie

Žĺtky, cukor, vodu a olej vymiešame do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s mastným papierom a upečieme. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto natrieme džemom a zvinieme. Zo 400 ml mlieka a pudingu uvaríme krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačku a vanilínový cukor. Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky tortovej formy. Naplníme ju striedavo vrstvami krému a ľubovoľného ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády. Tortu dáme na 12 hodín do chladničky.

Žiadne komentáre: