100
g polohrubej múky., 5 vajec., 100 g práškového cukru., ½ balíčka
prášku do pečiva., 2 lyžice oleja., 1 lyžica vlažnej vody
Krém
– džem., 500 ml šľahačkovej smotany., 550 ml mlieka., 1 balíček
Zlatého klasu., 150 g kryštálového cukru., 1 balíček
vanilínového cukru., 6 lyžičiek želatíny., ovocie
Žĺtky,
cukor, vodu a olej vymiešame do penista, pridáme múku s práškom
do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s
mastným papierom a upečieme. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto
natrieme džemom a zvinieme. Zo 400 ml mlieka a pudingu uvaríme
krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju
zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu
vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačku a vanilínový cukor.
Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky
tortovej formy. Naplníme ju striedavo vrstvami krému a ľubovoľného
ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády. Tortu dáme na 12 hodín
do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára