1
kurča, soľ, mleté čierne korenie, 50 g prerastenej údenej
slaniny, 1 lyžica masti, 150 g šampiňónov, 2 cibule, 1 dl bieleho
vína, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno,
postrúhaný muškátový oriešok, 1 lyžica oleja, hydinový vývar
Očistené
a umyté kurča osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na
malé kocky, pražíme v rozohriatej masti, pridáme očistené
šampiňóny pokrájané na tenké plátky a cibuľu posekanú
nadrobno, opražíme a podlejeme vínom. Potom pridáme posekanú
zelenú petržlenovú vňať a postrúhaný muškátový oriešok,
prikryjeme a udusíme do mäkka. Vychladnutou plnkou naplníme kurča,
otvor zašijeme, kurča prudko pražíme v rozohriatom oleji,
podlejeme hydinovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre do
mäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára