29. 9. 2016

Tresčie filé so špenátom – dia

2 tresčie filé po 150 g, 2 PL citrónovej šťavy, 300 g mrazeného špenátu, 1 malá cibuľa, 20 g margarínu, 1 dl vody, 1 väčšia paradajka, štipka mleté biele korenie, štipka strúhaného muškátového orieška, 1 PL strúhaného tvrdého syra
Filé umyjeme usušíme a ocitrónujeme. Na polovici margarínu speníme cibuľu, pridáme špenát a vodu, krátko povaríme a ochutíme soľou, korením. Špenát dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, naň poukladáme kolieska olúpaných paradajok, porcie filé a zvyškom margarínu. Formu zakryjeme a 25 min. pečieme v rúre pri 200° C. Posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút zapekáme. Podávame so zemiakovou ryžou alebo kašou. 

Žiadne komentáre: