400
g hladkej múky., 1/2 balíčka prášku do pečiva., 200 g
palmarínu., 200 g práškového cukru., 1 vajce., 1kg jabĺk.,
škorica., trocha soli., citrónová kôra., tuk a múka na
vymastenie plechu.
Na
dosku dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, postrúhaný
palmarín, cukor, citronovú kôru, soľ a vajce. Zamiesime cesto,
ktoré rozdelíme na 2 diely. Prvý diel vyvaľkáme na veľkosť
plechu, pomocou váľka preložíme na vymastený a vysypaný plech a
na cesto poukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou.
Druhý diel takisto vyvaľkáme, dáme na jablká, okraje trocha
pritlačíme, povrch potrieme žltkom, popicháme vidličkou a v
stredne teplej rúre upečieme do ružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára