1
kg hrubej múky, vajce, soľ, 50 g cukru, 100 g oleja, 20 g droždia,
mlieko, 80 g práškového cukru
Plnka: 800 g hlávkovej kapusty, 60 g masti, mleté čierne korenie, 80 g práškového cukru
Plnka: 800 g hlávkovej kapusty, 60 g masti, mleté čierne korenie, 80 g práškového cukru
Z
múky, vajca, cukru, oleja, droždia, soli a vlažného mlieka
zamiesime tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Potom dáme z necho polovicu na vymastený plech a roztiahneme ho po
celom plechu na hrúbku prsta. Na cesto dáme dusenú kapustu,
posypeme cukrom a zakryjeme vyvaľkaným cestom. Dookola cesto
stlačíme, vrch pomastíme, popicháme vidličkou a dáme piecť.
Upečený kapustník pokrájame na štvorčeky a posypeme
cukrom.
Plnka: Hlávkovú kapustu očistíme a postrúhame. Práškový cukor opražíme na masti, vložíme postrúhanú kapustu, trocha posolíme a udusíme do mäkka. Udusenú okoreníme.
Plnka: Hlávkovú kapustu očistíme a postrúhame. Práškový cukor opražíme na masti, vložíme postrúhanú kapustu, trocha posolíme a udusíme do mäkka. Udusenú okoreníme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára