500
g zadného hovädzieho mäsa nakrájaného na rezance, 40 g maku, 1
väčšiu cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, ¼ pL strúhaného
muškátového orecha, 1 PL oleja, maslo, soľ
zmes
korenia: 8 dielov koriandru, 4 diely chilli, 4 diely kardamónu, 4
diely rasce, 2 diely klinčekov, 2 diely škorice, 1 diel muškátového
orecha
Najprv
pripravíme zmes korenia – rozdrvíme koriander, chilli, kardamón,
rascu, klinčeky, škoricu a muškátový orech. Pomelieme cesnak a
cibuľu, pridáme mletý mak, vlastnú zmes korenia a soľ. Vznikne
pasta, ktorou potierame mäso nakrájané na tenké rezance.
Pokvapkáme ho olejom a necháme 2 – 3 hod. uležať. Potom ho
napichujeme skrútené ako dážďovky na špízy a za občasného
potierania maslom grilujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára