1
vrecko ryže, 2 PL medu, 2 grilované kuracie stehná, 1 malý
ošúpaný ananás, 150 ml bieleho vína, 150 ml vývaru, 2 PL
balzamového octu, ½ PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL
masla
Ryžu
uvaríme v slanej vode, zlejeme, opláchneme v studenej vode. Z medu,
vína, vývaru, octu, kečupu, 1 PL masla, štipky soli, mletého
korenia uvaríme hustú glazúru. Vložíme do nej stehná, najprv
stranou, kde je viac kože a opečieme striedavo z oboch strán asi 5
min. Na dekoráciu 4 plátky ananásu opečieme v panvici na 1 PL
masla. Zvyšnú dužinu pokrájame na kocky, premiešame s ryžou a
rozpusteným maslom, ochutíme soľou, korením. Ananásovú ryžu
rozdelíme na taniere, položíme na ňu mäso a plátky ananásu.
Jedlo podávame pokvapkané korenenou glazúrou, z ktorej sme pri
príprave odložili nabok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára