27. 9. 2016

Kuracie stehno-recept

1 vrecko ryže, 2 PL medu, 2 grilované kuracie stehná, 1 malý ošúpaný ananás, 150 ml bieleho vína, 150 ml vývaru, 2 PL balzamového octu, ½ PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL masla
Ryžu uvaríme v slanej vode, zlejeme, opláchneme v studenej vode. Z medu, vína, vývaru, octu, kečupu, 1 PL masla, štipky soli, mletého korenia uvaríme hustú glazúru. Vložíme do nej stehná, najprv stranou, kde je viac kože a opečieme striedavo z oboch strán asi 5 min. Na dekoráciu 4 plátky ananásu opečieme v panvici na 1 PL masla. Zvyšnú dužinu pokrájame na kocky, premiešame s ryžou a rozpusteným maslom, ochutíme soľou, korením. Ananásovú ryžu rozdelíme na taniere, položíme na ňu mäso a plátky ananásu. Jedlo podávame pokvapkané korenenou glazúrou, z ktorej sme pri príprave odložili nabok.

Žiadne komentáre: