sušené
huby, kyslá kapusta, kvalitná údená klobása, suchá fazuľa
namočená vo vode deň vopred, 2 mrkvy strednej veľkosti, 1 smotana
na šľahanie 33%, 1 smotana na varenie 12%, hladká alebo polohrubá
múka,
Varíme
v dvoch hrncoch. Uvaríme sušené huby cca 1/2 – 3/4 hodiny.
Pridáme kyslú kapustu a dovaríme. Uvaríme sušenú fazuľu do
polomäkka, pridáme klobásu a celé mrkvy. Môžeme variť aj v
tlakovom hrnci, aby skôr zmäkla fazuľa. Mrkvu a klobásu
vyberieme, nakrájame na kolieska. Obsah obidvoch hrncov zmiešame
dokopy, pridáme mrkvu a klobásu. Habarkou zmiešame smotanu s
múkou, vlejeme do kapustnice a prevaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára