Vlašské
orechy, ktoré sa ťažko rozbíjajú a vylupujú, nás zdržujú pri
pečení. Stačí ich hodiť na niekoľko sekúnd do vriacej vody a
potom to už pôjde ľahšie.
Lieskové
oriešky pred mletím opražíme na suchej panvici, potom vsypeme na
sito, niekoľkokrát ľahko pritlačenou dlaňou prehnetieme a
odpadnuté šupky vyfúkneme.
Ak
chceme posypať drobné pečivo pred pečením cukrom, makom alebo
rascou či soľou, urobíme kornútok z papiera s malým otvorom. Tak
nebudeme mať posýpku nasypanú všade okolo.
Aby
sa pečivo uležalo musíme ho upiecť včas. Aby nám však
nevyschlo najmä v bytoch s ústredným kúrením, uložíme ho do
škatúľ z plastickej hmoty a uzavrieme vekom. Krehké kúsky
ukladáme do priestorných škatúľ a medzi jednotlivé vrstvy
kladieme papierové obrúsky. Makovníky a orechovníky môžeme
zabaliť do alobalu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára