27. 9. 2016

Pečieme múčniky

Vlašské orechy, ktoré sa ťažko rozbíjajú a vylupujú, nás zdržujú pri pečení. Stačí ich hodiť na niekoľko sekúnd do vriacej vody a potom to už pôjde ľahšie.
Lieskové oriešky pred mletím opražíme na suchej panvici, potom vsypeme na sito, niekoľkokrát ľahko pritlačenou dlaňou prehnetieme a odpadnuté šupky vyfúkneme.
Ak chceme posypať drobné pečivo pred pečením cukrom, makom alebo rascou či soľou, urobíme kornútok z papiera s malým otvorom. Tak nebudeme mať posýpku nasypanú všade okolo.

Aby sa pečivo uležalo musíme ho upiecť včas. Aby nám však nevyschlo najmä v bytoch s ústredným kúrením, uložíme ho do škatúľ z plastickej hmoty a uzavrieme vekom. Krehké kúsky ukladáme do priestorných škatúľ a medzi jednotlivé vrstvy kladieme papierové obrúsky. Makovníky a orechovníky môžeme zabaliť do alobalu.

Žiadne komentáre: