300
g salámy (alebo šunky), 50 g anglickej slaniny, 100 g syra, 150 g
šampiňónov, 300 g paradajok, 200 g cibule, oregano, majorán,
mletá rasca, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Pripravíme
si cesto. 2 cibule olúpeme a nadrobno nakrájame. Slaninu a očistené
šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Na panvici upražíme
slaninu a cibuľu. Potom slaninu vyberieme, k cibuli pridáme
šampiňóny a spolu asi 5 minút podusíme. Pridáme rascu, soľ a
majorán. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, salámu na
pásiky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska, ktoré od seba
oddelíme. Syr nastrúhame najemno. Cesto dáme na pomúčenú dosku
a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme
olejom. Na cesto poukladáme kolieska paradajok, na ne rozložíme
plátky slaniny, posypeme nakrájanou salámou, cibuľou, šampiňónmi
a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze môžeme
niekoľkokrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pizzu
pred dopečením posypeme syrom a necháme zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára