1
kg jahôd, 1 kg rebarbory, 750 g kryštálového cukru na jahody, 750
g kryštálového cukru na rebarboru,
Jahody
umyjeme, osušíme, podľa potreby nakrájame, dáme do misy,
posypeme cukrom a premiešame. Rebarboru ošúpeme, najlepšie
škrabkou na zemiaky, nakrájame na menšie kúsky, dáme do inej
misy, posypeme cukrom a premiešame. Prikryjeme a necháme do druhé
dňa odpočívať. Na druhý deň dáme do veľkého hrnca rebarboru,
necháme zovrieť a varíme 10 minút. Pridáme jahody, znovu necháme
zovrieť a za stáleho miešania varíme 20 minút. Hustotu džemu
vyskúšame na porcelánovom tanieriku – ak džem rýchlo zhustne,
je uvarený, ak tečie, ešte ho varíme. Džem rozdelíme do čistých
suchých pohárov a zatvoríme. Celkovo ho varíme približne 30
minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára