4
kusy rybieho filé (hrubé asi 2 cm), kolieska citróna na zdobenie.
Na
prípravu marinády – 70 ml rastlinného oleja, 70 ml octu, 3
lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica sezamového oleja, 1 veľký
roztlačený strúčik cesnaku.
Rezy
filé opláchnite a osušte. Zmiešajte dokopy všetky zložky na
prípravu marinády. Vo vhodnej nádobe v chladničke nechajte rybu
marinovať 2-4 hodiny. Pritom ju občas obráťte. Rybu potom
grilujte asi 6 minút po každej strane. Ak nemáte k dispozícii
gril, môžete rybu upiecť na naolejovanom pekáči. Trvá to
približne rovnaký čas ako grilovanie, pričom ryba musí byť
upečená domäkka. Rybu podávajte s kolieskami citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára