29. 9. 2016

Grilované rybie filé

4 kusy rybieho filé (hrubé asi 2 cm), kolieska citróna na zdobenie.
Na prípravu marinády – 70 ml rastlinného oleja, 70 ml octu, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica sezamového oleja, 1 veľký roztlačený strúčik cesnaku.

Rezy filé opláchnite a osušte. Zmiešajte dokopy všetky zložky na prípravu marinády. Vo vhodnej nádobe v chladničke nechajte rybu marinovať 2-4 hodiny. Pritom ju občas obráťte. Rybu potom grilujte asi 6 minút po každej strane. Ak nemáte k dispozícii gril, môžete rybu upiecť na naolejovanom pekáči. Trvá to približne rovnaký čas ako grilovanie, pričom ryba musí byť upečená domäkka. Rybu podávajte s kolieskami citróna.

Žiadne komentáre: