250
g polohrubej múky, soľ, vajce, voda
Plnka: 200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového pliecka, 150 g baraniny, 50 g masla, cibuľa, soľ, 1 dl sladkej smotany, mleté čierne korenie, muškátový kvet
Plnka: 200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového pliecka, 150 g baraniny, 50 g masla, cibuľa, soľ, 1 dl sladkej smotany, mleté čierne korenie, muškátový kvet
Hovädzie,
bravčové a baranie mäso 2 razy zomelieme na mäsovom mlynčeku.
Osolíme, okoreníme, pridáme maslo a nadrobno pokrájanú cibuľu.
Fašírku dobre premiešame a nakoniec pomaly do nej prilejeme
smotanu. Z múky, vajca a soli zamiesime cesto ako na rezance. Podľa
potreby prilejeme vodu. Necháme ho chvíľu odpočinúť, potom ho
tenko vyvaľkáme a vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého
kolieska dáme malú lyžičku plnky, cesto zložíme napoly a kraje
pritlačíme. Pirohy potrieme rozšľahaným vajcom a na pomastenom
pekáči pečieme 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára