30. 9. 2016

Pirohy plnené mäsom

250 g polohrubej múky, soľ, vajce, voda
Plnka: 200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového pliecka, 150 g baraniny, 50 g masla, cibuľa, soľ, 1 dl sladkej smotany, mleté čierne korenie, muškátový kvet
Hovädzie, bravčové a baranie mäso 2 razy zomelieme na mäsovom mlynčeku. Osolíme, okoreníme, pridáme maslo a nadrobno pokrájanú cibuľu. Fašírku dobre premiešame a nakoniec pomaly do nej prilejeme smotanu. Z múky, vajca a soli zamiesime cesto ako na rezance. Podľa potreby prilejeme vodu. Necháme ho chvíľu odpočinúť, potom ho tenko vyvaľkáme a vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého kolieska dáme malú lyžičku plnky, cesto zložíme napoly a kraje pritlačíme. Pirohy potrieme rozšľahaným vajcom a na pomastenom pekáči pečieme 15 minút.

Žiadne komentáre: