29. 9. 2016

Krídelká s medom

20 kuracích krídelok, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL medu, 6 PL kečupu, 2 PL vínneho octu, 4 PL citrónovej šťavy, 2 kvapky tabasca, mletá červená paprika, 250 ml nakladaných paradajok, 2 PL cukru, 1 malá cibuľka, 2 kolieska kompotovaného ananásu.,
Utrený cesnak zmiešame s medom, kečupom, octom, citrónovou šťavou, tabascom, mletou červenou paprikou a osolené, okorenené krídelká potrieme touto marinádou. Necháme ich 20 minút odležať. Potom ich 30 minút. grilujeme, priebežne otáčame a potierame zbytkom marinády. Scedené paradajky ochutíme cukrom, najemno nasekanou cibuľou. Nakrájaný ananás dáme k paradajkám. 

Žiadne komentáre: