300
g mletého bravčového mäsa, 50 g slaniny, 150 g syra (eidam), 50
ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2
feferónky, paprika, oregano, petržlenová vňať, tuk na vymastenie
plechu, mleté čierne korenie, soľ.
Pripravíme
si cesto. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme,
feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájame. Spolu so slaninou
dáme na panvicu a za stáleho miešania dozlata upražíme. Pridáme
mäso a prudko ho opražíme. Zmes podlejeme pivom a po chvíli
pridáme 3 lyžice kečupu, rozotretý cesnak, soľ a koreniny.
Premiešame a chvíľu podusíme. Cesto dáme na pomúčenú dosku a
vytvarujeme. Potom ho preložíme na vymastený plech a rozotrieme
naň kečup. Na cesto rozložíme dusenú mäsovú zmes a posypeme ju
nastrúhaným syrom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú
pizzu zdobíme petržlenovou vňaťou.
Tip:
Namiesto mletého mäsa môžeme použiť bravčové mäso, ktoré
sme nakrájali na pásiky a vopred naložili do zmesi sójovej
omáčky, piva, bielka, papriky, korenia a Solamylu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára