29. 9. 2016

Diabolská pizza

300 g mletého bravčového mäsa, 50 g slaniny, 150 g syra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, paprika, oregano, petržlenová vňať, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ.
Pripravíme si cesto. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme, feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájame. Spolu so slaninou dáme na panvicu a za stáleho miešania dozlata upražíme. Pridáme mäso a prudko ho opražíme. Zmes podlejeme pivom a po chvíli pridáme 3 lyžice kečupu, rozotretý cesnak, soľ a koreniny. Premiešame a chvíľu podusíme. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho preložíme na vymastený plech a rozotrieme naň kečup. Na cesto rozložíme dusenú mäsovú zmes a posypeme ju nastrúhaným syrom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú pizzu zdobíme petržlenovou vňaťou.

Tip: Namiesto mletého mäsa môžeme použiť bravčové mäso, ktoré sme nakrájali na pásiky a vopred naložili do zmesi sójovej omáčky, piva, bielka, papriky, korenia a Solamylu.

Žiadne komentáre: