29. 9. 2016

Rybacie šatôčky

2 balíky (800 g) lístkového cesta, 600 g ryby (treščie filé), 1 vajce, 3 PL citrónovej šťavy, 4 cibule, 2 jablká, 4 sterilizované uhorky, 4 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, 3 ČL kari, 4 PL hladká múka, 1/2 l vývaru, 125 g smotany
Na horúcom tuku podusíme nakrájané jablká, cibule a uhorky, posypeme múkou, opražíme, podlejeme vývarom a smotanou a 5 minút povaríme. Pridáme rybu a ďalších 5 min. varíme. Ochutíme bylinkami a korením. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme 4 kruhy o priemere 25 cm, naplníme ich plnkou, rozšľahanými bielkami potrieme okraje a prehnuté pritisneme k sebe. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a popicháme vidličkou. Pečieme na studenou vodou opláchnutom plechu pri teplote 200 C (plyn stupeň 3) 15-18 minút. Podávame s paradajkovým šalátom. 

Žiadne komentáre: