2
balíky (800 g) lístkového cesta, 600 g ryby (treščie filé), 1
vajce, 3 PL citrónovej šťavy, 4 cibule, 2 jablká, 4 sterilizované
uhorky, 4 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, 3 ČL kari, 4 PL
hladká múka, 1/2 l vývaru, 125 g smotany
Na
horúcom tuku podusíme nakrájané jablká, cibule a uhorky,
posypeme múkou, opražíme, podlejeme vývarom a smotanou a 5 minút
povaríme. Pridáme rybu a ďalších 5 min. varíme. Ochutíme
bylinkami a korením. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme 4 kruhy o
priemere 25 cm, naplníme ich plnkou, rozšľahanými bielkami
potrieme okraje a prehnuté pritisneme k sebe. Povrch potrieme
rozšľahaným žĺtkom a popicháme vidličkou. Pečieme na studenou
vodou opláchnutom plechu pri teplote 200 C (plyn stupeň 3) 15-18
minút. Podávame s paradajkovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára