100
g mäsa z mušlí, 100 g varenej šunky, 200 g nastrúhaného syra,
100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g kreviet, 8 stredne veľkých
paradajok, 2 šálky bešamelovej omáčky, 4 lyžice strúhanky,
tuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, pol zväzku bazalky,
pol zväzku oregana.
Paradajky
olúpeme a nakrájame na plátky. Pripravíme si krevety, mušle a
sépiu. Šunku nakrájame na malé kocky. Bešamelovú omáčku
zmiešame s nastrúhaným syrom a prebratými, umytými a nakrájanými
bylinkami. Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a
rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou,
obložíme plátkami paradajok a rovnomerne naň rozložíme zvyšné
prísady. Povrch polejeme syrovou omáčkou, vložíme do rúry
predhriatej na 200° C a pečieme asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára