12
kúskov rybieho filé (dlhšie plátky), 2 citróny, 4 malé cibuľky,
2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 150 g väčších
šampiňónov, vňať, 4 PL oleja, ½ l tymiánu a estragónu, 1
téglik bieleho jogurtu, 1 malá kocka žervé alebo jemného
tvarohu, 2 PL kečupu, kayenské korenie, pažítka,
Plátky
ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme ¼ hod. pôsobiť.
Cibuľu pokrájame na polovičky, paradajky na štvrťky, huby na
plátky. Kúsok ryby osolíme, okoreníme, na každý položíme
trochu vňate a zrolujeme. Na ražeň striedavo napichujeme rybu,
polovičku cibuľky, plátok huby, štvrťku paradajky. Ražniči
necháme oddýchnuť a medzitým si pripravíme marinádu tak, že
zmiešame olej, soľ, korenie, tymián, estragón, potrieme ňou
ražniči a grilujeme zo všetkých strán asi 10 – 12 min. Počas
grilovania ražniči potierame marinádou.
Churry
ryža obložená štvrťkami citróna a s omáčkou, ktorú si
pripravíme zmiešaním jogurtu s žervé a kečupom. Ochutíme
soľou, korením, kayenským korením a posekanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára