hlávku
kapusty
Plnka
– 500 g mletého mäsa., sparenú ryžu., 30 g údeného mäsa., 1
PL rajčinového pretlaku., čierne korenie., soľ., vegetu na
dochutenie., cibuľu., olej.,
Hlávkovú
kapustu necháme spariť, potom z nej vydlabeme prostriedok a listy
necháme na závitky. Na prípravu náplne speníme cibuľu, ktorú
necháme na oleji sfarbiť dohneda a pridáme sladkú papriku. Potom
spenenú cibuľu pridáme do náplne z miešaného mletého mäsa,
údeného mäsa, ryže, korenia, soli, vegety a pretlaku. Všetko
zamiešame a začneme plniť kapustné listy. Na dno položíme
kapustu, ktorú sme na začiatku vydlabali. Na ňu kladieme závitky,
zalejeme trochou vody, dáme kocku bujónu a dusíme. Keď je kapusta
polomäkká, pridáme rajčinový pretlak a navrch ďalšiu vydlabanú
kapustu a všetko necháme dusiť, až kým ryža nezmäkne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára