30. 9. 2016

Cestoviny so špenátovou omáčkou a syrom

400 g cestovín , 400 g mrazeného špenátového pretlaku, 2 cibule , 3 lyžice oleja , lyžicu masla , lyžicu hladkej múky , 200 ml smotany na varenie, tavený syr v črievku, 100 ml mlieka na zriedenie , 2 – 3 strúčiky cesnaku ,150 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté biele korenie, soľ
Cestoviny (kolienka, mušličky alebo špirálky) uvaríme a scedíme. Pripravíme si omáčku tak, že špenát necháme rozmraziť, cibuľku nakrájame a na oleji ju podusíme domäkka. Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo. Poprášime múkou, premiešame a ešte chvíľku pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom, ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.Necháme prejsť varom a odstavíme. Omáčku nalejeme na cestoviny a podávame s nastrúhaným syrom.

Žiadne komentáre: