400
g cestovín , 400 g mrazeného špenátového pretlaku, 2 cibule , 3
lyžice oleja , lyžicu masla , lyžicu hladkej múky , 200 ml
smotany na varenie, tavený syr v črievku, 100 ml mlieka na
zriedenie , 2 – 3 strúčiky cesnaku ,150 g tvrdého nastrúhaného
syra, mleté biele korenie, soľ
Cestoviny
(kolienka, mušličky alebo špirálky) uvaríme a scedíme.
Pripravíme si omáčku tak, že špenát necháme rozmraziť,
cibuľku nakrájame a na oleji ju podusíme domäkka. Na zjemnenie
chuti môžeme pridať maslo. Poprášime múkou, premiešame a ešte
chvíľku pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený
špenátový pretlak a za stáleho miešania postupne pridávame
tavený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom, ochutíme soľou,
korením a prelisovaným cesnakom.Necháme prejsť varom a odstavíme.
Omáčku nalejeme na cestoviny a podávame s nastrúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára