8
zeleninových paprík, 300 g bravčového mäsa, vajce, 200 g ryže,
cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, 150 g rajčiakového pretlaku,
40 g masti, 50 g hladkej múky, 20 g cukru, voda
Papriku
umyjeme a stopky so semenami vykrojíme. Mäso a cibuľu zomelieme,
posolíme, okoreníme, pridáme udusenú ryžu a vajce. Dobre
premiešame a naplníme papriku. Keď nám plnka zvýši sformujeme
guľky. Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou,
pridáme pretlak, cukor, soľ a povaríme. Po prevarení vložíme do
omáčky naplnené paprikry. Varíme prikryté na miernom ohni. Občas
pomiešame, aby omáčka neprihorela.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára