3
lyžice olivového oleja., 1 cibuľu posekanú na drobno., 3 strúčiky
posekaného cesnaku., 1 balíček lístkového cesta., 250g mrazeného
špenátu., 5 lyžíc bazalkových lístkov., 1 balíček jemného
tvarohu., čerstvo pomleté čierne korenie., 1 čajovú lyžičku
posekaného rozmarínu., 1 malú čili papričku bez semien., soľ.,
Rozpálime
olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarín,
korenie, posekanú papričku a tvaroh, premiešame a krátko
povaríme. Ak omáčka nie je dosť hustá na plnenie koláčikov,
prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce
12 x 12 cm. Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme
pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený
plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do
zlatohneda pri 200° C. Podávame k vínu teplé alebo studené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára