30. 9. 2016

Sekané pečené mäso

200 g bravčového prerasteného mäsa, 150 g teľacieho mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, strúčik cesnaku, 60 g údenej slaniny, 2 žemle, 1 ½ dl mlieka, 2 vajcia, 60 g masti, vajce na potretie
Bravčové a teľacie mäso zomelieme, pridáme postrúhanú cibuľu, soľ, čierne korenie, pokrájanú údenú slaninu, rozotretý cesnak, žemle namočené v mlieku a vytlačené, vajcia a dobre premiešame. Sformujeme podlhovastú šišku, vložíme ju do vymasteného pekáča a upečieme do ružova za občasného polievania výpekom. Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, ktorú slabo upražíme, prilejeme vývar a dobre povaríme. Mäso pokrájame, uložíme na misu a podlejeme šťavou.

Žiadne komentáre: