200
g bravčového prerasteného mäsa, 150 g teľacieho mäsa z pliecka,
soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, strúčik cesnaku, 60 g údenej
slaniny, 2 žemle, 1 ½ dl mlieka, 2 vajcia, 60 g masti, vajce na
potretie
Bravčové
a teľacie mäso zomelieme, pridáme postrúhanú cibuľu, soľ,
čierne korenie, pokrájanú údenú slaninu, rozotretý cesnak,
žemle namočené v mlieku a vytlačené, vajcia a dobre premiešame.
Sformujeme podlhovastú šišku, vložíme ju do vymasteného pekáča
a upečieme do ružova za občasného polievania výpekom. Upečené
mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, ktorú slabo upražíme,
prilejeme vývar a dobre povaríme. Mäso pokrájame, uložíme na
misu a podlejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára