malá
kačica (asi 1000 g), 2 lyžice ryžového vína, 100 g nakrájanej
brokolice, 100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky), 3
nasekané jarné cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 2 a pol čajovej
lyžičky kukuričného škrobu, 3 lyžice oleja, niekoľko kvapiek
sezamového oleja, 2 lyžice vody, 5 ml Glutasolu (nie je
nevyhnutný), 2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a
nakrájaného na tenké plátky), 4 lyžice kuracieho vývaru, pol
čajovej lyžičky cukru, mleté čierne korenie, soľ
Kačacie
mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odstránime všetky
kosti. Zmiešame dokopy Glutasol, 1 a pol čajovej lyžičky
kukuričného škrobu a 1 lyžicu vody. Votrieme do kačice.
Marinujeme ju asi 20 minút. Vo vriacej vode sparíme brokolicu asi 1
minútu a dôkladne ju osušíme. Rozohrejeme wok a prilejeme olej.
Cibuľu, ďumbier, cesnak a bambusové výhonky pražíme za stáleho
miešania asi 2 minúty. Pridáme kúsky kačice, miešame a oprážame
asi 3 minúty. Pridáme cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti,
vývar, ryžové víno a sezamový olej. Miešame a varíme asi 3
minúty. Pridáme zvyšný kukuričný škrob zmiešaný s vodou.
Miešame nad plameňom, až omáčka zhustne. Podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára