½
kg baranieho mäsa bez kosti, soľ, 50 g ryže, mleté čierne
korenie, cibuľa, strúčik cesnaku, vajce, ¼ kg špenátu, ½ dl
oleja
Rajčiaková omáčka: 100 g rajčiakového pretlaku, 2 dl vody, cibuľa, soľ, šťava z pol citróna, škorica, ½ dl oleja, 30 g hladkej múky
Rajčiaková omáčka: 100 g rajčiakového pretlaku, 2 dl vody, cibuľa, soľ, šťava z pol citróna, škorica, ½ dl oleja, 30 g hladkej múky
Mäso
umyjeme, zomelieme, pridáme udusenú ryžu, soľ, mleté korenie,
postrúhanú cibuľu a cesnak, vajce a spolu dobre premiešame.
Špenátové listy sparíme, aby boli mäkké, a zabalíme ich do
gulôčky mletého mäsa. Uložíme ich do rajnice vymastenej olejom,
polejeme rajčiakovou omáčkou. Dusenú ryžu podávame
osobitne.
Omáčka: Do vody pridáme rajčiakový pretlak, cibuľu a varíme. Zapražíme bledou zápražkou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, škoricu, dobre povaríme a precedíme.
Omáčka: Do vody pridáme rajčiakový pretlak, cibuľu a varíme. Zapražíme bledou zápražkou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, škoricu, dobre povaríme a precedíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára