1
kg zemiakov, 350 g hrubej múky, vajce, soľ
Plnka: 40 g masti, ¼ kg húb, soľ, 60 g cibule, rasca, mleté čierne korenie, 200 g masti na vyprážanie
Plnka: 40 g masti, ¼ kg húb, soľ, 60 g cibule, rasca, mleté čierne korenie, 200 g masti na vyprážanie
Zemiaky
uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, vajce,
múku a vypracujeme cesto. Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme,
pokrájame na obdĺžniky a plníme hubovou plnkou. Naplnené
prehneme, okraje stlačíme a sformujeme rezne. Vyprážame ich v
horúcej masti.
Plnka: Nadrobno posekanú cibuľu zapeníme na masti. Pridáme pokrájané očistené huby, soľ, rascu, korenie, trochu podlejeme vodou a udusíme.
Plnka: Nadrobno posekanú cibuľu zapeníme na masti. Pridáme pokrájané očistené huby, soľ, rascu, korenie, trochu podlejeme vodou a udusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára