29. 9. 2016

Kysucký bačovský hrniec

800 g – 3 druhy akéhokoľvek mäsa – nie rybacieho, zemiaky, rozotretý cesnak, 2 veľké cibule, 3 rôznofarebné čerstvé papriky, olej, marináda, celé zemiaky pre 4 osoby , 4 – 5 plátkov údeného oštiepka alebo natrezanej parenice, soľ, čierne korenie, nové mleté korenie, lyžička horčice,
Marináda – olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, nové a čierne mleté korenie, 1 lyžička horčice,
Mäso pokrájame na menšie kusy a dáme na deň marinovať. Do kameninového alebo rímskeho hrnca uložíme na spodok na kolieska nakrájanú cibuľu s trochou oleja. Na to uložíme celé olúpané zemiaky. Na zemiaky uložíte marinované mäso, osolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Pred dodusením pridáme farebnú papriku. Keď je mäso hotové pridáme plátky oštiepkov, alebo narezanej parenice a dáme na 10 minút zapiecť do zlatova.

Žiadne komentáre: