800
g – 3 druhy akéhokoľvek mäsa – nie rybacieho, zemiaky,
rozotretý cesnak, 2 veľké cibule, 3 rôznofarebné čerstvé
papriky, olej, marináda, celé zemiaky pre 4 osoby , 4 – 5 plátkov
údeného oštiepka alebo natrezanej parenice, soľ, čierne korenie,
nové mleté korenie, lyžička horčice,
Marináda
– olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, nové a čierne mleté korenie,
1 lyžička horčice,
Mäso
pokrájame na menšie kusy a dáme na deň marinovať. Do
kameninového alebo rímskeho hrnca uložíme na spodok na kolieska
nakrájanú cibuľu s trochou oleja. Na to uložíme celé olúpané
zemiaky. Na zemiaky uložíte marinované mäso, osolíme, okoreníme,
prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame horúcou
vodou. Pred dodusením pridáme farebnú papriku. Keď je mäso
hotové pridáme plátky oštiepkov, alebo narezanej parenice a dáme
na 10 minút zapiecť do zlatova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára