260
g hladkej múky., 130 g palmarinu., 70 g práškového cukru.,
žĺtok., štipka soli., balíček vanilkového cukru., trocha
strúhanej kôry z citróna.,
Plnka
– 150 g helie., 90 g práškového cukru., balíček vanilkového
cukru., 5 cl likéru kivi.,
Omáčka
– 2 plody kivi., trocha pomarančovej šťavy., 5 cl kivi likéru.,
kúsky kivi na zdobenie., strúhané lieskovce na posýpanie.,
Do
preosiatej múky a práškového cukru na doske pridáme žĺtok,
soľ, citrónovú kôru, vanilkový cukor a na kúsky pokrájaný
studený palmarin. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do
priesvitenej fólie a na 2 hodiny uložíme od chladničky. Na
prípravu omáčky ošúpeme kivi, pokrájame na menšie kúsky, raz
necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Pridáme likér a
pomarančovú šťavu a odložíme do chladna. Krehké cesto
vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, vykrojíme kolieska
o priemere 10 cm, položíme na plech vyložený papierom na pečenie
a vidličkou viackrát prepichneme. Pečieme v predhriatej rúre pri
190º C asi 15 minut do zlatohneda. Zmäknutú heliu s
práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a likérom kivi miešame tak
dlho, až krém zostane biely. Krémom spojíme 3 kolieska z krehkého
cesta a potrieme aj na vrchu a na bokoch a posypeme opraženými
strúhanými lieskovcami. Zvyšok krému nastriekame ako ozdobu na
tortičky, pridáme kúsky kivi. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Pred servírovaním pridáme na tanieriky omáčku z kivi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára