100
g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice
masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2
strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica
nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ.
Na
obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100
g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej
paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív.
Maslo
rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé
kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú
nadrobno a krátko opražíme. Primiešame paradajky a zmes dusíme,
až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Ochutíme nasekaným
oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a
necháme vychladnúť. Umyté šampiňóny a očistené papriky
nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka
necháme odkvapkať a popučíme. Pripravíme si chilli papričky a
olivy. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme
do 4 foriem na pizzu. Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou
a rozložíme na ňu ostatné prísady. Vložíme do rúry
predhriatej na 200° C a pečieme asi 20 minút. 5 minút pred
dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Podávame posypané
nakrájanou pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára