350
g polohrubej múky., 1/2 vrecúška prášku do pečiva., 100 g
postrúhaných vlašských orechov., 200 g práškového cukru., 250
g masla alebo rastlinného tuku., 2 vajcia.,
Zo
všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na
niekoľko hodín do chaldničky. Potom ho na pomúčenej doske
vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm a formičkou vykrajujeme cesto.
Srdiečka ukladáme na plech. Do stredu každého srdiečka vytlačíme
pomocou varechy jamku, do ktorej uložíme kôpku jahodového alebo
ríbezľového džemu, prikryjeme polovicou vlašského orecha a
upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Ešte horúce srdiečka posypeme
cez sitko preosiatym práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára