1
kg sépie, 150 g ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1
dl olivového oleja, 1 dl bieleho vína, petržlen, soľ, čierne
korenie
Sépiu
očistíme, hlavu a nožičky nakrájame na malé kúsky. Zahrejeme
hrniec podľa všeobecných pravidiel na pečenie. Cibuľu a cesnak
podusíme s jemne nakrájanou sépiou, stiahneme na najnižší
stupeň, pridáme ryžu, zalejeme vodou a bielym vínom a dusíme 20
min. Pridáme petržlen a vajcia. Touto hmotou naplníme sépiu.
Otvor uzavrieme šparatkom. Pečieme na panvici v rúre, počas
pečenia sépiu potierame olivovým olejom. Hotovú sépiu posypeme
petržlenom a cesnakom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára