3. 8. 2016

Valašský guláš s kapustou a šampiňónmi

750 g hovädzieho predného mäsa, 75 g rastlinného tuku, 100 g cibule, 15 g mletej červenej papriky, 6 dl vody, soľ, celé čierne korenie, nové korenie, 4 bobkové listy, rascu, 50 g hladkej múky, majorán, 250 g kyslej kapusty, 50 g slaniny, 100 g šampiňónov
Pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku, speníme, vložíme pokrájané mäso, premiešame a krátko osmažíme. Zalejeme polovicou vody, osolíme, pridáme niekoľko zrniečok čierneho a nového korenia, bobkové listy, rascu a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, podlejeme, metličkou rozšľaháme a prevaríme. Šťavu precedíme na mäso, pridáme podusenú kapustu, na slanine osmažené šampiňóny a všetko krátko povaríme.

Žiadne komentáre: