3. 8. 2016

Švajčiarsky guláš

500 g roštenky, 100 g údeného mäsa, olej, 2 cibule, lyžičku hladkej múky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, hovädzí vývar, sladkú smotanu, soľ, petržlenovú vňať, tvrdý syr na strúhanie
Roštenku pokrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme pokrájané údené mäso, pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania spolu smažíme. Posypem hladkou múkou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú červenú papriku. Krátko osmažíme, podlejeme vývarom, krátko podusíme. Pridáme sladkú smotanu a dodusíme do mäkka. Na tanieri ozdobíme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame cestoviny.

Žiadne komentáre: