3. 8. 2016

Olivový guláš na turecký spôsob

1 kg hovädzieho na guláš, 3 lyžice olivového oleja, 100 g odkôstkovaných čiernych olív - rozštvrtených, cesnak, 1,25 dl bieleho vína, rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, soľ, 20 g kyslej smotany, 2 lyžičky škrobovej múčky, 200 g cestovín (kolienka)
Do kastrólu dáme 2 lyžice oleja, zohrejeme a polovicu na kocky pokrájaného mäsa pri vysokej teplote zo všetkých strán opečieme. Vyberieme na tanier a do kastróla pridáme 1 lyžicu oleja a opečieme rovnako zvyšok mäsa. Mäso z taniera vrátime naspäť, oheň zmiernime. Pridáme olivy, na jemno nakrájaný cesnak, víno, rajčinový pretlak, korenie, soľ, smotanu. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni. Nakoniec zalejeme 2,5 dl horúcej vody a zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody. Ako prílohu podávame kolienka.

Žiadne komentáre: