3. 8. 2016

Maďarský guláš Imre bačiho

500 g hovädzieho mäsa bez kosti, 2 - 3 lyžice masti, 4 - 5 cibúľ, lyžička papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 - 3 zelené papriky, lyžička rajčiakového pretlaku, rasca, majorán
Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3 - 4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: