Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3 - 4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 8. 2016
Maďarský guláš Imre bačiho
500 g hovädzieho mäsa bez kosti, 2 - 3 lyžice masti, 4 - 5 cibúľ, lyžička papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 - 3 zelené papriky, lyžička rajčiakového pretlaku, rasca, majorán
Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3 - 4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.
Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kúsky, vložíme do tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou, osolíme, opaprikujeme, pridáme trochu vody, všetko rozmiešame a na slabom ohni prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Potom podlievame teplou vodou a dusíme, až je mäso mäkké. Šťavu zahustíme rajčiakovým pretlakom, na kolieska pokrájanou zelenou paprikou, posypeme mletým čiernym korením, pomletou rascou a rozmrvenou štipkou majoránu. Ak treba, trochu podlejeme a dusíme najviac 3 - 4 minúty. Maďarský guláš podávame s chlebom, pečivom alebo s varenými zemiakmi.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára