3. 8. 2016

Haškov guláš

350 g hovädzieho predného, 200 g bravčového pliecka, 2 lyžice masti, 100 g chleba, 300 g cibule, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 3 lyžice kečupu, 100 g kapie, mleté čierne korenie, feferónku, vodu
Na tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme pokrájané hovädzie mäso, asi o 20 minút neskôr aj bravčové, osmažíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ku koncu dusenia zahustíme chlebom, pokrájaným na malé kocky, pridáme kečup, podľa potreby rozriedime vodou, dochutíme soľou, pridáme pokrájanú feferónku a krátko podusíme. Pri podávaní každú porciu ozdobíme chrenom a rezancami kapie.

Žiadne komentáre: