3. 8. 2016

Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

400 g baranieho mäsa, 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového bôčika, 2 dl borovičky, drvené čierne korenie, drvené biele korenie, drvený tymian, 600 g cibule, bravčovú masť, lyžica mletej červenej papriky, 4 lyžice kečupu, 200 g čabajskej klobásy, 1,5 dl červeného ríbezľového vína
bešamelová omáčka: 3 lyžice masla, 3 lyžice hladkej múky, šalotka, 1 dl mlieka, 1 bobkový list, tymian, niekoľko zrniečok hnedého korenia
Baranie mäso pokrájané na kocky marinujeme asi 6 hodín v borovičke s drvený čiernym korením, drveným novým korením a tymianom. Cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme kečup, opäť premiešame a pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso. Miešame, až mäso zbelie. Pridáme marinované baranie mäso (bez marinády) a pokrájanú čabajskú klobásu. Dusíme za občasného premiešania a podlievania malým množstvom vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky pokrájaný bôčik, ríbezľové víno. Keď je všetko mäso mäkké, guláš zahustíme prepasírovanou bešamelovou omáčkou (na masle spenená šalotka, s pridaním hladkej múky a po jej opražení mlieka a povarení s bobkovým listom, tymianom a hnedým korením). Do porcie gulášu vložíme volské oko a ozdobíme bazalkou.

Žiadne komentáre: