bešamelová omáčka: 3 lyžice masla, 3 lyžice hladkej múky, šalotka, 1 dl mlieka, 1 bobkový list, tymian, niekoľko zrniečok hnedého korenia
Baranie mäso pokrájané na kocky marinujeme asi 6 hodín v borovičke s drvený čiernym korením, drveným novým korením a tymianom. Cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme kečup, opäť premiešame a pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso. Miešame, až mäso zbelie. Pridáme marinované baranie mäso (bez marinády) a pokrájanú čabajskú klobásu. Dusíme za občasného premiešania a podlievania malým množstvom vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky pokrájaný bôčik, ríbezľové víno. Keď je všetko mäso mäkké, guláš zahustíme prepasírovanou bešamelovou omáčkou (na masle spenená šalotka, s pridaním hladkej múky a po jej opražení mlieka a povarení s bobkovým listom, tymianom a hnedým korením). Do porcie gulášu vložíme volské oko a ozdobíme bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára