3. 8. 2016

Guláš so zázvorom

350 g hovädzieho predného, 250 g bravčového pliecka, 2 lyžice masti, lyžičku zázvoru, 300 g cibule (pomer mäsa a cibule by mal byť 2:1), mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, feferón,  mrkvu, petržlen, kúsok zeleru, vodu
Na tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a vložíme pokrájané hovädzie mäso posypané zázvorom. Premiešame a dusíme. Asi o 20 minút neskôr pridáme aj bravčové mäso, osmažíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a dusíme do mäkka. Podľa potreby rozriedime vodou, dochutíme soľou, pridáme pokrájaný feferón a ešte krátko podusíme.

Žiadne komentáre: