3. 8. 2016

Zemiakový guláš s haluškami

500 g bravčového alebo hovädzieho mäsa (z pliecka), 80 g masti, 60 g cibule, lyžička červenej papriky, soľ, rasca, 500 g zemiakov, voda, cesnak, 50 g hrubej múky, 1/2 vajcia
V kastróle na masti speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu. Odtiahneme ju na okraj sporáka a pridáme papriku, na malé kocky pokrájané mäso, soľ, rascu, prikryjeme a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave. Neskôr mäso podlejeme vodou. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na mesiačiky nakrájané zemiaky a prikryté dusíme ďalej. Keď sú zemiaky skoro uvarené, zalejeme ich vodou a pridáme 2 strúčiky rozotretého cesnaku. Z opačnej strany strúhadla pretlačíme do guláša haluštičky, ktoré pripravíme z múky, vajca a soli a krátko povaríme. Guláš podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: